Skrivringen

Medlemstjänsten för dig som vill skriva klart din bok

Den 1 december höjer vi medlemsavgiften från 
599 kr/månad till 749 kr. Går du med nu behåller du ditt lägre pris så länge du är medlem. Så vänta inte, gå med nu!

06 Days
05Hours
49Minutes
17Seconds


HUR GÅR DET MED DITT MANUS?

Skulle du önska att du fick den frågan ibland?


Det är ensamt att skriva en bok. Och svårt. För hur ska du veta att det du skriver kommer att hålla hela vägen? Och hur ska du få ihop alla trådarna på slutet? 


 Som medlem i Skrivringen får du stödet du behöver genom hela skrivprocessen, så att du når målet och en dag får känna den fantastiska känslan av att bläddra i boken som har DITT namn på pärmarna. Boken som DU har skrivit!

Ta rygg på en författare!

Jag som driver Skrivringen heter Hanna Landahl och jag debuterade som författare 2016 med romanen "Välkommen till Himmelsta". För den blev jag nominerad till Studieförbundet Vuxenskolans författarpris. Därefter har jag skrivit ytterligare nio böcker, för både unga och vuxna, och jag är utgiven av förlag som Polaris, Lind & CO och Ordalaget.

Under mina sex år som publicerad författare har jag samlat på mig mängder av erfarenheter av skrivhantverket, skrivprocessen och förlagsvärlden. Och jag vet hur tufft det kan vara att hitta den uthållighet som krävs för att gå i mål med ett stort skrivprojekt. 

För jag har kört i diket och jag har blivit refuserad många gånger. Men jag har också rest mig upp och tagit mig vidare och i augusti 2022 släpptes min tionde bok!

Jag vet vad som krävs av dig och vad du behöver göra för att du ska lyckas ta dig hela vägen i mål med din berättelse. Min metod är inte perfekt, jag lär mig hela tiden, men den fungerar - bevisligen - både för mig och för andra som jag har stöttat genom deras skrivprocesser.  
 
Så jag undrar - vill du ha min hjälp på din väg mot att bli författare? 


VAD DRÖMMER DU OM?

Att äntligen få berätta din historia?

Att bli publicerad?

Att få bläddra i boken med ditt namn på pärmen?

Att få boken översatt till 20 språk?

INGA SKRIVDRÖMMAR ÄR FÖR SMÅ

ELLER FÖR STORA


Skrivandet är en berg- och dalbana. Ibland känns det du skriver magiskt bra. Ibland får manuset dig att vilja plocka fram skämskudden och du får jobba hårt med dig själv för att inte bara kasta bort hela berättelsen.

Så är det för alla oss som skriver. Men för en del blir det övermäktigt att ta sig upp ur dalarna på egen hand. Som medlem i Skrivringen får du stöd av mig och av resten av gruppen, vi hejar på dig när det känns tungt. Och vi gläds med dig när berättelsen flyter på. Jag säger inte att det blir lätt, men med vår hjälp kommer du orka hela vägen!

 "För mig är Skrivringen lika med att jag verkligen har kunnat skriva klart min bok. Jag började skriva den i augusti 2020 men kom inte vidare och den fick ligga i sin mapp i datorn. I februari 2022 gick jag med i Skrivringen och nu är boken klar.

Det är härlig stämning bland deltagarna och Hanna är fantastiskt stöttande och hjälpsam." 

Ida
Medlem i Skrivringen

 "Jag skrev hela min bok utan några som helst erfarenheter och hade turen att bli headhuntad av ett bokförlag. Men slutversionen hade aldrig blivit i närheten så bra om jag inte varit med i Skrivringen under redigeringsarbetet!"

Tove
Medlem i Skrivringen

Fler medlemmar berättar:

"Skrivringen har gjort att jag faktiskt har börjat skriva. Efter så många år med tankar och idéer så är det jättespännande att äntligen vara igång!"

Maria

"Att skriva är ensamt och att då kunna diskutera och lyssna till andra skrivande personer har gett mig mer kraft och energi."

Marian

"Skrivringen har gett mig tro på att jag faktiskt kan skriva den där boken!"

Elín

Våra fokusområden i Skrivringen


Hitta drivkraften

Att skriva är en berg- och dalbana. Hybris och starkt självtvivel tillhör båda själva skrivprocessen. För att du ska lyckas färdigställa ditt skrivprojekt behöver du hitta  drivkraften i skrivandet. I Skrivringen får du den stöttning du behöver för att ta dig hela vägen in i mål. 

Skapa

Stort fokus ligger självfallet i att skapa! I själva hantverket. Här jobbar vi med berättelsen, karaktärerna, perspektiv, dramaturgi och allt det andra som ingår när du ska skriva en berättelse.

Förädla

Men när råmanuset väl är klart är det mycket kvar. Du måste förädla  ditt manus så att det blir så bra som det bara kan bli. Det här fokusområdet handlar alltså om redigeringsprocessen.

Färdigställa

När du har gjort allt du kan för ditt manus är det dags att ta nästa steg.  Det handlar om att färdigställa ditt skrivprojekt. Vilka förlag passar ditt manus och hur ser ett framgångsrikt följebrev ut? 

Passar Skrivringen för mig?

Det är en typ av abonnemang, kan man säga. Du abonnerar på väsentliga byggstenar i skrivprocessen, som alla hjälper dig framåt så att du orkar hela vägen in i mål med ditt skrivprojekt. Du får kontinuerlig ny kunskap om skrivhantverket, en stöttande gemenskap med likasinnade och en etablerad författare att följa, som redan har gått igenom hela skrivprocessen många gånger om, som vet vad du går igenom och som hjälper dig framåt. Du betalar en fast avgift varje månad, lite som ett gymkort eller ett abonnemang på Storytel, och får tillgång till allt som vi gör i Skrivringen under tiden du är med. Dessutom får du tillgång till samtliga inspelningar och övningar som vi har jobbat med innan du blev medlem. 

Absolut! Så länge du tycker att du har något att lära som författare kommer du ha stor nytta av Skrivringen! Att komma hela vägen till slutet är hela målet för Skrivringen. Därför är redigering och att hitta motivation och mod att våga sätta punkt viktiga delar som vi jobbar med.  

I Skrivringen jobbar vi med hela skrivprocessen från start till mål. Har du en tydlig idé om vad du vill skriva, men ännu inte har kommit igång - då är Skrivringen absolut något för dig! Vill du däremot ha hjälp med att hitta en idé som passar just dig, då vill jag rekommendera att du först går min kurs "Hitta din bokidé och börja skriv" och att du går med i Skrivringen i nästa skede. 

Alla våra liveträffar är på tisdagar kl 18.00. Två gånger i månaden ses vi live på gruppcoaching och på något som vi kallar för skrivsnack. Gruppcoachingen spelas in, så kan du inte delta på den har du möjlighet att ta del av diskussionerna i efterhand. 

När jag hörde talas om detta med medlemstjänster insåg jag omedelbart att detta sätt att lära passar PERFEKT för alla oss som skriver romaner. Ett stort skrivprojekt sträcker sig över lång tid och när skrivarkursen är slut står du där ensam igen. I en medlemstjänst däremot är du med så länge det passar just dig och får stöd och hjälp hela vägen, tills just du känner dig klar med ditt manus. 

Självfallet! Skrivringen passar alla som skriver berättelser av något slag! Vi har idag både barnboksförfattare och vuxenboksförfattare med i gruppen. Om du däremot skriver en fackbok tycker jag att du ska välja en annan skrivarkurs.  

Både "Flexibel - månadsmedlem" och "Helårsinvestering" kostar lika mycket varje månad och månadsavgiften dras direkt från ditt konto. Men om du väljer "Flexibel - månadsmedlem" binder du inte upp dig för någonting. Du väljer att vara med så länge det passar dig och det finns ingen bindningstid. Väljer du istället "Helårsinvestering" binder du upp dig för ett år, men du får i gengäld en BONUS i form av 2 tillfällen med privat skrivcoaching (30 minuter/tillfälle, dagtid).

Tid kvar till prishöjning

06 Days
05Hours
49Minutes
17Seconds
Skrivringen passar dig som ...
 • Inser att det kommer krävas mycket av dig för att skriva klart din bok.
 • Inte är rädd för att kavla upp ärmarna och göra jobbet. 
 • Är villig och har möjlighet att investera tid, energi och pengar i dig själv, ditt skrivande och i ditt bokprojekt.
 • Vill ta hjälp från någon som redan har skrivit många böcker. 
Men Skrivringen passar INTE dig som ...
 • Redan känner dig fullärd som författare.
 • Tror att resan mot en färdig bok kommer bli enkel. 
 • Skriver på en fackbok.
 • Saknar vilja eller möjlighet att investera tid, energi och pengar i dig själv, ditt skrivande och ditt skrivprojekt.  


Två typer av medlemskap

Helårsinvestering

599 kr/mån 

Totalt 7 188 kr ink. moms för ett helt års medlemskap. Du investerar i ett helt års skrivande, men betalar månadsvis. En veckas ångerrätt. 

 • Nya förinspelade workshops eller föreläsningar varje månad
 • Tillgång till ett helt bibliotek av workshops och föreläsningar
 • Gruppcoaching
 • Medlemsträff
 • Privat Facebookgrupp
 • Skrivutmaningar
 • 20% rabatt på lektörsläsning och privat coaching (utöver det som ingår)
 • BONUS - 2 st 45-minuters privatcoachingsamtal (dagtid) VÄRDE 2599 kr.

Flexibel - månadsmedlem

599 kr/mån

Ink. moms. Du betalar för en månad i taget, ingen bindningstid

 • Nya förinspelade workshops eller föreläsningar varje månad
 • Tillgång till ett helt bibliotek av workshops och föreläsningar
 • Gruppcoaching
 • Medlemsträff
 • Privat Facebookgrupp
 • Skrivutmaningar
 • 20% rabatt på lektörsläsning och privat coaching • Mest populär
  Helårsinvestering
 • 12 payments of

  599 SEK

  per month

  Inkl. moms

  Gå med nu
 • Ny kunskap i form av förinspelade föreläsningar/workshops varje månad
 • Tillgång till ett helt bibliotek av inspelade föreläsningar och workshops
 • Gruppcoaching i Zoom en gång per månad (spelas in, du kan se i efterhand)
 • Medlemsträff i Zoom varje månad där du diskuterar skrivande med andra
 • Privat Facebookgrupp där du kan ställa dina frågor och själv bidra
 • Skrivutmaningar
 • 20% rabatt på skrivtjänster (utöver det som ingår i medlemsskapet)
 • BONUS - 2 x Privat skrivcoaching (45 minuter/gång, dagtid)
 •  
 • Flexibel - månadsmedlem
 •  

  599 SEK

  per month

  Inkl. moms

  Gå med nu
 • Ny kunskap i form av förinspelade föreläsningar/workshops varje månad
 • Tillgång till ett helt bibliotek av inspelade föreläsningar och workshops
 • Gruppcoaching i Zoom en gång per månad (spelas in, du kan se i efterhand)
 • Medlemsträff i Zoom varje månad där du diskuterar skrivande med andra
 • Privat Facebookgrupp för medlemmar där du kan ställa frågor och själv bidra
 • Skrivutmaningar
 • 20% rabatt på skrivtjänster
 •