Du kan tyvärr inte anmäla dig just nu.

Skrivringen

Skrivcommunityn för dig som vill skriva klart din bok


HUR GÅR DET MED DITT MANUS?

Skulle du önska att du fick den frågan ibland?


Det är ensamt att skriva en bok. Och svårt. För hur ska du veta att det du skriver kommer att hålla hela vägen? Och hur ska du få ihop alla trådarna på slutet? 


 Som medlem i Skrivringen får du kontinuiteten du behöver genom hela skrivprocessen. Du får stöd, inspiration och hjälp med att fylla på din kunskapsbank så att du hela tiden utvecklar ditt skrivande och därigenom en dag inom en överskådlig framtid kommer få känna den fantastiska känslan av att bläddra i boken som har DITT namn på pärmarna.

Boken som DU har skrivit!

VAD DRÖMMER DU OM?

Att äntligen få berätta din historia?

Att bli publicerad?

Att få bläddra i boken med ditt namn på pärmen?

Att få boken översatt till 20 språk?

INGA SKRIVDRÖMMAR ÄR FÖR SMÅ ...
ELLER FÖR STORA

Ta rygg på en författare!

Jag som driver Skrivringen heter Hanna Landahl och jag debuterade som författare 2016 med romanen "Välkommen till Himmelsta". För den blev jag nominerad till Studieförbundet Vuxenskolans författarpris. Därefter har jag skrivit ytterligare nio böcker, för både unga och vuxna, och jag är utgiven av förlag som Polaris, Lind & CO och Ordalaget.

Under mina sex år som publicerad författare har jag samlat på mig mängder av erfarenheter av skrivhantverket, skrivprocessen och förlagsvärlden. Och jag vet hur tufft det kan vara att hitta den uthållighet som krävs för att gå i mål med ett stort skrivprojekt. 

För jag har kört i diket och jag har blivit refuserad många gånger. Men jag har också rest mig upp och tagit mig vidare och i augusti 2022 släpptes min tionde bok!

Jag vet vad som krävs av dig och vad du behöver göra för att du ska lyckas ta dig hela vägen i mål med din berättelse. Min metod är inte perfekt, jag lär mig hela tiden, men den fungerar - bevisligen - både för mig och för andra som jag har stöttat genom deras skrivprocesser.  
 
Så jag undrar - vill du ha min hjälp på din väg mot att bli författare? 

 • Du tänker att du behöver planera din berättelsen, MEN ... hur mycket ska du planera?
 • Du tänker att du ska sätta dig vid tangenterna, MEN ... det kommer annat emellan. 
 • Du har hört att det bara är att skriva på, MEN ... hur är en berättelse egentligen uppbyggd?
 • Du har tänkt och tänkt och tänkt, MEN ... när du väl sätter dig vid tangenterna får du inte berättelsen ur ditt huvud.
 • Du är redo att skriva din bok, MEN ... du vet ju egentligen inte hur man gör.
 • Du har hört att du måste skapa levande karaktärer, MEN ... hur gör man det egentligen?
 • Nu har det gått ännu en vecka eller månad eller kanske till och med år, MEN du är fortfarande inte igång och skriver.

OCH DU KOMMER PÅ DIG SJÄLV MED ATT TÄNKA: 

"Är det här verkligen för mig?"
"Kommer jag någonsin bli klar?"
"Är det över huvud taget någon idé att jag försöker?"
"Jag av alla kan väl ändå inte bli författare?"

MEN MITT MANUS BLIR JU SÅ DÅLIGT!

Är det så att det du skriver vissa dagar känns nästan magiskt bra? Medan du andra dagar bara vill plocka fram skämskudden, eftersom de där orden som du har skrivit känns så pinsamt värdelösa att du får jobba hårt med dig själv för att inte bara kasta bort hela berättelsen. 

I så fall är du inte ensam! Skrivandet är nämligen en berg- och dalbana för alla oss som skriver (också för mig som redan har skrivit 10 böcker!). Och för många blir det övermäktigt att ta sig upp ur dalarna på egen hand. De kommer helt enkelt inte vidare när det känns så där jobbigt. 

Så deras manus blir liggande och kanske plockar de inte upp det igen över huvud taget. Och om de inte gör det kommer de ju aldrig få veta vad som skulle ha hänt om de hade kommit ända till slutet. För det är ju faktiskt så att det kanske skulle ha varit just deras manus som skulle ha blivit nästa bästsäljare. 

Det kan ju varken du eller jag veta. 

Men en sak vet jag helt säkert. Och det är detta:

FÖR ATT DU SKA FÅ VETA OM DIN BERÄTTELSE KOMMER BLI NÄSTA BÄSTSÄLJARE ELLER INTE SÅ BEHÖVER DU HITTA ETT SÄTT SOM FÅR DIG ATT SKRIVA KLART DIN BOK!

SÅ NU UNDRAR JAG: ÄR DET KANSKE DAGS ATT TESTA NÅGOT NYTT NU?

Något som får dig att: 

 • Snabba på skrivprocessen så att det inte tar dig flera år till att bli klar med din bok
 • Öka din chanser att hitta ett "riktigt" förlag som vill ge ut din bok
 • Öka dina chanser att en dag bli författare, en sådan som faktiskt tjänar pengar på att skriva böcker

JAG HAR SKAPAT SKRIVRINGEN FÖR ATT DU SKA ORKA HELA VÄGEN IN I MÅL MED DIN BOK OCH DÄRMED KUNNA BLI FÖRFATTARE!

ALLT DETTA FÅR DU HJÄLP MED I SKRIVRINGEN

HITTA DRIVKRAFTEN

För att kunna skriva en bok behöver du hantera den berg- och dalbana som skrivandet innebär. Du behöver också lära dig att sätta upp skrivmål som hjälper dig framåt. Detta får du hjälp med under detta fokusområde.

SKAPA

Kanske det viktigaste fokusområdet! Här utvecklar du dina fördigheter inom dramaturgi, karaktärer, gestaltning och allt det andra som handlar om skrivhantverket. 

FÖRÄDLA

När råmanuset är klart måste du FÖRÄDLA ditt manus så att det blir så bra det någonsin kan bli. Under det här fokusområdet får du redskap att använda när du redigerar din berättelse. 

FÄRDIGSTÄLLA

När du har gjort allt du kan för ditt manus är det dags för nästa steg. Här handlar det om att skicka ditt manus till förlag. För vilka förlag ska du skicka till? Och hur ska ett framgångsrikt följebrev se ut?

ÄR DU OSÄKER PÅ VAD DU FÅR HJÄLP MED I SKRIVRINGEN? TITTA PÅ FILMEN!

Passar Skrivringen för mig?

Det är en typ av abonnemang, kan man säga. Du abonnerar på väsentliga byggstenar i skrivprocessen, som alla hjälper dig framåt så att du orkar hela vägen in i mål med ditt skrivprojekt. Du får kontinuerlig ny kunskap om skrivhantverket, en stöttande gemenskap med likasinnade och en etablerad författare att följa, som redan har gått igenom hela skrivprocessen många gånger om, som vet vad du går igenom och som hjälper dig framåt. Du betalar en fast avgift varje månad, lite som ett gymkort eller ett abonnemang på Storytel, och får tillgång till allt som vi gör i Skrivringen under tiden du är med. Dessutom får du tillgång till samtliga inspelningar och övningar som vi har jobbat med innan du blev medlem. 

Absolut! Så länge du tycker att du har något att lära som författare kommer du ha stor nytta av Skrivringen! Att komma hela vägen till slutet är hela målet för Skrivringen. Därför är redigering och att hitta motivation och mod att våga sätta punkt viktiga delar som vi jobbar med.  

I Skrivringen jobbar vi med hela skrivprocessen från start till mål. Har du en tydlig idé om vad du vill skriva, men ännu inte har kommit igång - då är Skrivringen absolut något för dig! Vill du däremot ha hjälp med att hitta en idé som passar just dig, då vill jag rekommendera att du först går min kurs "Hitta din bokidé och börja skriv" och att du går med i Skrivringen i nästa skede. 

Alla våra liveträffar är på tisdagar kl 18.00. Två gånger i månaden ses vi live på gruppcoaching och på något som vi kallar för skrivsnack. Gruppcoachingen spelas in, så kan du inte delta på den har du möjlighet att ta del av diskussionerna i efterhand. 

När jag hörde talas om detta med medlemstjänster insåg jag omedelbart att detta sätt att lära passar PERFEKT för alla oss som skriver romaner. Ett stort skrivprojekt sträcker sig över lång tid och när skrivarkursen är slut står du där ensam igen. I en medlemstjänst däremot är du med så länge det passar just dig och får stöd och hjälp hela vägen, tills just du känner dig klar med ditt manus. 

Självfallet! Skrivringen passar alla som skriver berättelser av något slag! Vi har idag både barnboksförfattare och vuxenboksförfattare med i gruppen. Om du däremot skriver en fackbok tycker jag att du ska välja en annan skrivarkurs.  

Förutom att priset skiljer sig åt mellan de olika alternativen så innebär "Flexibel månadsmedlem" att du inte binder upp dig för någonting. Din medlemsavgift dras direkt ifrån ditt kort så länge du väljer att vara medlem. Ingen uppsägningstid. Väljer du istället "Helårsinvestering" binder du upp dig för ett år, men du får i gengäld en BONUS i form av 1 tillfälle med privat skrivcoaching inklusive textanalys av 2000 ord (45 minuter, dagtid).

Skrivringen passar dig som ...
 • Inser att det kommer krävas mycket av dig för att skriva klart din bok.
 • Inte är rädd för att kavla upp ärmarna och göra jobbet. 
 • Är villig och har möjlighet att investera tid, energi och pengar i dig själv, ditt skrivande och i ditt bokprojekt.
 • Vill ta hjälp från någon som redan har skrivit många böcker. 
Men Skrivringen passar INTE dig som ...
 • Redan känner dig fullärd som författare.
 • Tror att resan mot en färdig bok kommer bli enkel. 
 • Skriver på en fackbok.
 • Saknar vilja eller möjlighet att investera tid, energi och pengar i dig själv, ditt skrivande och ditt skrivprojekt.  

 "För mig är Skrivringen lika med att jag verkligen har kunnat skriva klart min bok. Jag började skriva den i augusti 2020 men kom inte vidare och den fick ligga i sin mapp i datorn. I februari 2022 gick jag med i Skrivringen och nu är boken klar.

Det är härlig stämning bland deltagarna och Hanna är fantastiskt stöttande och hjälpsam." 

Ida
Medlem i Skrivringen

Fler medlemmar berättar:

"Skrivringen har gjort att jag faktiskt har börjat skriva. Efter så många år med tankar och idéer så är det jättespännande att äntligen vara igång!"

Maria

"Att skriva är ensamt och att då kunna diskutera och lyssna till andra skrivande personer har gett mig mer kraft och energi."

Marian

"Skrivringen har gett mig tro på att jag faktiskt kan skriva den där boken!"

Elín

VI SES PÅ GRUPPCOACHINGEN!


DU VET REDAN ATT DET DU HAR GJORT HITTILLS INTE HAR FUNKAT ...


MEN OM BARA NÅGRA VECKOR KAN DU ...

 • Ha planerat in NÄR du ska skicka ditt manus till förlag
 • Ha fått så mycket ny kunskap om skrivhantverket att skrivandet faktiskt flyter på av sig självt 
 • Känna dig helt och hållet trygg i din skrivprocess eftersom du har någon att ställa alla dina frågor om skrivhantverket, skrivprocessen och förlagsvärlden till

Du får tillgång HELA kursportalen, all den kunskap som jag har samlat där under flera år nu, direkt när du anmäler dig och kan sätta igång och utveckla ditt skrivande NU!

 "Jag skrev hela min bok utan några som helst erfarenheter och hade turen att bli headhuntad av ett bokförlag. Men slutversionen hade aldrig blivit i närheten så bra om jag inte varit med i Skrivringen under redigeringsarbetet!"

Tove
Medlem i Skrivringen

ALLT DETTA INGÅR I SKRIVRINGEN

 • Nya förinspelade workshops eller föreläsningar varje månad
 • Tillgång till ett helt bibliotek av workshops och föreläsningar
 • Gruppcoaching varje månad
 • Skrivsnack varje månad
 • Privat Facebookgrupp 
 • Återkommande skrivutmaningar
 • 20% rabatt på privat coaching och andra tjänster som jag erbjuder (utöver det som ingår)

DESSUTOM FÅR DU SOM TECKNAR DIG FÖR ETT HELT ÅR EN SKRIVCOACHINGBONUS INKLUSIVE TEXTANALYS TILL ETT VÄRDE AV 4000 KR!

 "Skrivringen fick mig att fortsätta på min roman som legat i byrålådan de senaste åren. Att jag behövde struktur och pepp var uppenbart för att hitta tillbaka till den där härliga känslan som skrivandet ändå ger. Att vara helt inne i sin uppdiktade lilla värld.

Det är så lätt att tänka ”jag ska göra det sen”. Men att vara i en grupp med andra som ”sitter i samma båt”, gör att man pushar sig själv att verkligen sätta fingrarna på tangentbordet.

Jag hittade min skrivtid också: morgnar. Och den tiden är nu helig för mig. Plus all annan ledig tid. Har nog blivit lite besatt, för min roman från byrålådan blev klar på två månader och uppföljaren har jag nu skrivit klart de senaste två veckorna.

Är sååå glad för att det äntligen lossnade! Skissar på del 3 nu …

Tack Hanna för att du får oss på banan igen!"

Sara Tollet, aspirerande författare

Flexibel - månadsbetaltning

949

pris/månad ink moms


 För dig som inte vill binda upp dig. Här får du tillgång till allt som finns i Skrivringen. Du är med så länge du vill och betalar bara för en månad i taget.

Coachingbonus ingår inte.

Helår - månadsbetalning

849

pris/månad ink moms


Spara 1200 kr! För dig som vill ha en lägre månadskostnad. Du signar upp dig för 12 månaders medlemsskap och månadsavgiften dras från ditt kort. Du får tillgång till allt som finns i Skrivringen. Dessutom ingår det 1 tillfälle med privat skrivcoaching inklusive feedback på din text (max 2000 ord).

Värde på coaching + feedback 4000 kr

Helår - engångsinvestering

8999

pris för 12 månader


Spara 2389 kr! Du betalar för 12 månaders medlemskap med en gång och får tillgång till allt som finns i Skrivringen. Dessutom ingår det 1 tillfälle med privat skrivcoaching inklusive feedback på din text (max 2000 ord).

Värde på coaching + feedback 4000 kr!